Χάρτης ιστοχώρου Επικοινωνία
Καλωσόρισμα ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ - ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ο Σύλλογος
Πήλιο Καλά Νερά
Η Περιοχή ΔΙΑΜΟΝΗ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΦΕ-ΠΟΤΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Δραστηριότητες
Το Πήλιο Δήμος Μηλεών Τα Καλά Νερά
Ξενοδοχεία Επιπλωμένα διαμερίσματα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
HOTEL VICTORIA ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΚΥΩΝ ΑΙΝΑΡΕΤΗ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ ΑΡΓΩ ΔΗΜΟΥΛΑ ΕΛΕΝΑ ΕΝΑΛΙΟΝ ΙΖΕΛΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΝΙΡΒΑΝΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΡΟΔΙΑ ΡΟΥΛΑ ΡΟΥΜΕΛΗ ΦΙΓΑΛΙΑ MINELSKA RESORT
ΜΑΓΓΑΝΙ ΠΑΓΑΣΑΙΟΝ
LA LUNA ΚΑΜΕΛΙΑ ΠΑΝΔΩΡΑ Parisis Studios ΦΙΛΙΠΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
Fast Food Derlikatesen Ταβέρνα AΚΡΟΓΙΑΛΙ Ψησταριά Πάρης Εστιατόριο ΡΟΔΙΑ Εστιατόριο ΡΟΥΜΕΛΗ Εστιατόριο ΝΙΡΒΑΝΑ Εστιατόριο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ
ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΝΑΥΤΙΛΟΣ COSTA DEL SOL
Super Market ΒΑΡΔΑΚΗΣ Κρεοπωλείο ΕΥΑΝΘΙΑ Αρτογεύσεις ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ Φαρμακείο Νικόλαου Φράγκου Τουριστικό γραφείο FOURWAYS TRAVEL
Πεζοπορία - Ποδήλατο Μοτοσυκλέτα - Τζίπ Θαλάσσιες Δραστηριότητες
Η Ιστορία της περιοχής Πρόσωπα της περιοχής
Ο Μουτζούρης, το τραινάκι του Πηλίου. Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μουσείο Βιβλιοθήκη ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ Μουσείο Γλύπτη ΝΙΚΟΛΑ Νεοκλασική Βρύση Πλατείας Πινακατών Αρχιτεκτονική Μοναστήρια Ξωκλήσια Παραλίες Γέφυρες

Τα Καλά Νερά

 

Τα Καλά Νερά είναι το πιο νέο χωριό του  Πηλίου. Ο παλιός ψαράδικος οικισμός των Καλών Νερών  αναγνωρίστηκε ως κοινότητα το 1928 και έως τότε ξεχώριζε στην περιοχή λόγω της  πρώτης βιομηχανικής μονάδας του Πηλίου που λειτουργούσε εδώ, της Ελαιουργίας και  Σαπουνοποιίας των αδελφών Σαραφόπουλου, επίσης στα Καλά Νερά είχε την έδρα της η  κεντρική αποθήκη του τότε Κρατικού Μονοπωλίου που προμήθευε προϊόντα (αλάτι,  πετρέλαιο, σπίρτα, τραπουλόχαρτα) σε όλη την γύρω περιοχή. Σημαντική η συμβολή  στην ανάπτυξη της περιοχής του Τσιτσιλιάνειου Νοσοκομείου Καλών Νερών δωρεά του  Βυζιώτη Νικ. Τσιτσιλιάνου, το οποίο λειτούργησε έως τις αρχές της δεκαετίας του  1970 και έκτοτε λειτουργεί μόνο ως χώρος Αγροτικού Ιατρείου. Σημαντική ανάπτυξη  γνωρίζουν τα Καλά Νερά μετά το τέλος της δεκαετίας του 1950 όπου αρχικά ήταν  τόπος παραθερισμού κατοίκων της Δυτική Θεσσαλίας και σταδιακά εξελίχθηκαν σε  πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.
 
Η  πλεονεκτική θέση του χωριού δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαμβάνει  τις χαρές της θάλασσας κατά τους θερινούς μήνες αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να  επισκεφθεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου, χωρίς  καμία ιδιαίτερη δυσκολία στην πρόσβαση. Κατά τους χειμερινούς δε μήνες μπορούν  τα Καλά Νερά να είναι για τον επισκέπτη το ορμητήριο προς το Χιονοδρομικό κέντρο  των Χανίων και προς στα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου, μιας και η προνομιακή θέση  του χωριού προσφέρει τη δυνατότητα αποφυγής δυσκολιών λόγω καιρικών συνθηκών και  εύκολη πρόσβαση προς κάθε κατεύθυνση του βουνού.


Το χωριό  μας χτισμένο στο κέντρο του Δήμου Μηλεών και σε ακτίνα σχεδόν ίση από τα τρία  ορεινά παραδοσιακά χωριά, επικοινωνεί με αυτά – πέρα από το οδικό δίκτυο – με  γραφικά καλντερίμια. Οι παλιές λιθόστρωτες «στράτες» (παλιά ονομασία του  καλντεριμιού) έχουν διανοιχθεί εκ νέου και έχουν συντηρηθεί δίνοντας την  δυνατότητα στον λάτρη του περιπάτου, να απολαύσει διαδρομές 100 περίπου λεπτών  μέσα από κατάφυτα λαγκάδια και ρεματιές, απολαμβάνοντας προς το τέλος της κάθε  διαδρομής μια πραγματικά ανεπανάληπτη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο.
 
Χαρακτηριστική ανάπτυξη και βελτίωση της Τουριστικής υποδομής του χωριού  ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, οπότε και ανέβηκε κατακόρυφα η ποιότητα των  προσφερόμενων υπηρεσιών σε κάθε τομέα. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κλινών  (περίπου 2500) ανταποκρινόμενος σε κάθε γούστο και οικονομική δυνατότητα μια  πλήρης αγορά εμπορικών καταστημάτων και ο μεγαλύτερος αριθμός χώρων εστίασης και  ψυχαγωγίας από όλα τα χωριά του Πηλίου.
 
Η συγκοινωνία από το Βόλο είναι τακτικότατη με περίπου 30  δρομολόγια ημερησίως. Πλήρως επανδρωμένα πλοία εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες  στον Παγασητικό αλλά και στα κοντινά νησιά των Βορείων Σποράδων (Σκιάθος –  Σκόπελος – Αλόννησος), με αφετηρία το λιμανάκι του χωριού.
 
Η  παραλία είναι πλήρως επανδρωμένη και ελεγχόμενη από ναυαγοσωστικό πύργο, επίσης  άρτια οργανωμένος σταθμός παροχής πρώτων βοηθειών με παρουσία γιατρού κατά τους  θερινούς μήνες, λειτουργεί στο κέντρο αναψυχής Αξιωματικών στην άκρη της  παραλίας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.
 
Κατά τις νυκτερινές καλοκαιρινές ώρες η παραλιακή οδός  παραμένει κλειστή για όλα τα οχήματα και προσφέρεται για ακίνδυνο περπάτημα σε  μικρούς και μεγάλους.